Voisiko raha kiertää nopeammin?

Myymällä myyntisaatavat Svealle saat rahat heti tilille. Pyydä tarjous oheisella lomakkeella. Vastaamme viestiisi nopeasti.

Yleisimpiä kysymyksiä

Laskujen myyminen ei tarkoita erääntyneiden saatavien perintää. Kyse on palvelusta, jonka avulla saat myyntilaskuistasi rahat (asiakkaasi kanssa sopimaasi) maksuehtoa nopeammin kassaan.
Myyntilaskut muuttuvat rahaksi heti, kun tavara on toimitettu tai työ suoritettu. Näin sinun ei tarvitse odottaa asiakkaan suoritusta eräpäivään. Saat siis rahat heti tilille, vaikka asiakkaasi maksaa esim. vasta 30 päivän kuluttua.
Ei tarvitse – valitset itse laskut, jotka haluat myydä. Voit siis tarjota myytäväksi yksittäistäkin myyntilaskua.
Rakennusliike ”Tmi Raksalla” riittää töitä – kun yksi urakka on puolivälissä, olisi seuraava jo alkamassa. Hyvä työtilanne ja säntillisesti laskunsa maksavat asiakkaat on jokaisen yrittäjän ilo. Haasteita voi kuitenkin aiheutua, sillä ”Tmi Raksa” ei voi laskuttaa keskeneräistä urakkaa ja kun lasku lopulta lähtee, pitää vielä odottaa asiakkaan suoritusta. Samaan aikaan pitäisi kuitenkin jo tehdä hankintoja muihin projekteihin. Pahimmassa tapauksessa joutuu ”Tmi Raksa” jopa kieltäytymään uudesta urakasta, lykkäämään sen aloitusta tai viivyttämään työtä – asiakkaansa harmiksi.

Jos ”Tmi Raksa” myisi laskuja Svealle, saisi hän niistä rahat kassaan jopa seuraavana päivänä. Tällöin rahavirta olisi jouhevaa, eikä valmiin urakan tai sovitun urakkavaiheen kohdalla tapahtuvan laskutuksen jälkeen tarvitsisi odottaa rahoja, vaan ”Tmi Raksalla” olisi aina kassassa rahaa myös uusiin urakoihin. (Esimerkissä olevan yrityksen nimi on keksitty, mutta esimerkki pohjautuu Svean olemassa olevaan asiakaskuntaan.)
Esimerkkiyritys ”Pajanen Oy” on muutaman hengen työllistävä metallialan yritys, jonka asiakkaat maksavat tunnollisesti sovitussa aikataulussa, eikä tämä yleensä olekaan ongelma. Kuitenkin esimerkiksi lomarahojen maksamisen aikaan ja toisinaan ALV-tilitysten sekä vastaavien yksittäiserien vuoksi ”Pajanen Oy:llä” voi olla tilanne, jolloin kassa on ikävän kovilla.

Ennakoimalla laskutusvaiheessa tällaisia satunnaisia kuluja ja myymällä niitä vastaavan summan edestä laskuja Svealle, voisi ”Pajanen Oy” varmistaa, etteivät kulut aiheuta päänvaivaa. (Esimerkissä olevan yrityksen nimi on keksitty, mutta esimerkki pohjautuu Svean olemassa olevaan asiakaskuntaan.)
Esimerkkiyritys ”Oy Siirtolohkare Ab” toimii maanrakennusalalla ja tekee isojakin investointeja kalustoon. Vaikka asiakkaat maksavat laskunsa ajallaan, olisi toisinaan tarve saada rahat kassaan nopeammin, jotta isot hankinnat voi tehdä juuri oikealla hetkellä – odottamisen sijaan. Erityisen kriittistä tämä on, jos ”Oy Siirtolohkare Ab” joutuu investoimaan uuteen hieman yllättäen.

Mikäli ”Oy Siirtolohkare AB:lla” olisi puitesopimus Svean kanssa, voisi se myydä laskujaan aina tarpeen mukaan. Näin rahaa saisi kassaan heti, aina kun sille on tarvetta investointien tekemiseksi.(Esimerkissä olevan yrityksen nimi on keksitty, mutta esimerkki pohjautuu Svean olemassa olevaan asiakaskuntaan.)

Contact us

bg
Pyydä tarjous lomakkeella!
Tarjouspyynnön teet helposti oheisella lomakkeella. Vastaamme viestiisi nopeasti. Antamaasi sähköpostiosoitetta voidaan käyttää ainoastaan sinun, meidän ja Svean väliseen viestintään. Yhteystietoasi ei luovuteta muille. Ota siis rohkeasti yhteyttä.

© 2018 | Parkerhouse Partners Oy on markkinointitoimisto, joka tarjoaa sähköisiä markkinointipalveluita. Svea Ekonomi AB (publ), Filial i Finland on yksi Parkerhouse Partners Oy:n asiakkaista. Lisätietoja meidän ja Svean välisestä yhteistyöstä löydät osoitteesta: www.svea.fi/parkerhouse. Tietosuojakäytäntömme on päivitetty 8.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetusta eli GDPR:ää.

Puhelin 029 019 300 | Sähköposti toimisto(at)parkerhousepartners.fi | Tietosuojakäytäntömme (tietosuojaseloste) ja evästetiedot löydät tästä.